Babadağ'a yürüyüş ve dağlarda açık ateş üzerinde piknik
FİYAT - 29€

Babadağ adı dünyanın her yerinde bulunur ve Türkçeden “Baba Dağ” (baba - büyükbaba, baba; dağ - zirve) olarak çevrilerek kökeninin antikliğini bir kez daha hatırlatmaktadır. Tarihçi Strabon, modern Türkiye'nin güneybatısındaki dağ silsilesinin öneminden bahseder ve Babadağ'ın kuzey zirvesini Yunanca Cragus, güney zirvesini ise Antikragus olarak adlandırır. Bir zamanlar Babadağ'ın eteğinde, iki zıt zirveye adını veren Kragus şehri vardı.


Strabo'ya göre, "eski Cragus dağlarının" yedi burnu ve sekiz zirvesi vardı ve buradan Xanthus Nehri vadisinin tamamı açıkça görülebiliyordu. Kayaların arasında yer alan kent, Roma yönetimi sırasında kendi sikkelerini basmış ve antik Likya'nın en az Xanthus veya Pınara kadar önemli bir parçası olmuştur.

Muhteşem Babadağ Dağı, Türkiye'nin güneybatı kesiminde, tarihi Likya topraklarında yer alır, yanından ünlü Likya Yolu "Likya Yolu" geçer ve eteklerinde Kıdrak tabiat parkı uzanır. Dağın sadece yankıları bize ulaşan zengin bir tarihi var. Ancak bir zamanlar bu bölgelerde yaşayan insanların torunları, Babadağ'ın asırlık zirvelerinden yamaç paraşütüyle Akdeniz'in güzel plajlarına inen bu güzel yeri unutmuyor.


Babadağ'ın çevresi modern korumacılar için önemlidir. Yamaçlarda ve dağ eteklerinde endemik (dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan) ve Kırmızı Kitap türü bitki türleri yetişmektedir. Buranın zengin bitki örtüsü, deniz seviyesinden 1400-1800 metre yükseklikte yetişen nadir bir akçaağaç türü (Acer undulatum) dahil olmak üzere onlarca bitki türünü içerir. m. ve sedir, gemi yapımında kullanılır. Bu nedenle UNESCO Dünya Mirası Fonu, Babadağ'ı korunması ve korunması gereken yerler listesine dahil etti.

Dağın eteğinde Ölüdeniz beldesinin en güzel plajlarından birine bakan Kıdrak Tabiat Parkı bulunmaktadır. Lagünün suları dünyanın en temiz suları arasındadır.


Babadağ Dağı deniz kıyısına 5 km mesafededir. Kayalık zirveleri masifin batı eteğinde yer alan Belchegiz Körfezi'nin her yerinden görülebilir. Körfezin suları, dört tarafı Babadağ kayalıkları ile çevrili olan ünlü Kelebekler Vadisi'ni de yıkayarak burayı gizemli ve turistler için ulaşılmaz hale getiriyor.

Yamaç paraşütü severler, üst ve alt başlangıç ​​olmak üzere iki yerden kıyıya doğru koşuyor. Kaldırım taşlarıyla düzgün bir şekilde döşenen ana başlangıç, 1642 metre yüksekliktedir. İnsanlar buraya sadece uçmak için değil, aynı zamanda sahilin büyüleyici manzaralarına hayranlıkla bakmak için de geliyorlar.


Babadağ'ın doğu tarafında dağın zirvesi boyunca uzanan bir yol ve birçok küçük patika var, bu sayede yürüyerek tırmanıp harika bir yürüyüşe dönüştürebilirsiniz. “Bilinmeyen Dünya”nın eğitmenlerinin, katılımcıları Türkiye çapında Babadağ'ın zirvesine doğru yürüyüşe yönlendirirken yaptıkları da tam olarak budur. Kayalık dağ yollarında yürüyen turist gördükleriyle doludur ve çok daha fazla güzellik hafızasında kalır. Bazen dağ bulutlarla kaplı, yavaş yavaş vadiye doğru süzülüyor, hayalet bir denizi andırıyor, bazen de beyazımsı kayalıkları batan güneşin ışınlarında parlıyor.

En iyi başlangıç, burada tehlikeli uçuş koşullarını uygulayan gerçek yamaç paraşütü profesyonelleri tarafından seçildi. 15 metre uzunluğundaki alan yoğun taşlarla kaplı. Yamaç paraşütü 6-7 metre koştuktan sonra uçurumdan düşerek yaklaşık 5 km kadar denize doğru uçuyor. Yeni gelenler alt platformdan kıyıya uçuyor.


Babadağ sırtından uçan pilotlar, Ölüdeniz'e, doğrudan sahillere iniyor ve hemen denizde serinliyor. Risk almaktan korkmayanlar, pek çok olumlu duygu ve izlenimi evlerine götürürler.